20100217

Dan kemalangan itu mengubah segalanya

Aku...
Sabtu lepas pc aku baru kena repair...aku masukkan la mp3 untuk transfer isi kandungan dia..
Pastu tetibe kan..dia tulis folder empty walhal in the same time saiz item dalam tu gila banyak.
Aku kan, aku try la buat macam-macam supaya dapat balik..tapi hampa.

Mengubah susunan lagu didalam Mp3 adalah seperti beralih dari lane kanan ke lane kiri di highway.
Kerna kita kan bergerak pada velositi yang berbeza.
2 paradigma yang sama.

And tadi kan..aku kan...
Aku gi la Imbi dengan Lowyat.  Hajat dihati nak tukarboard HDD lama, nak retrieve pic dalam tu.
Tapi towkey-towkey situ kerek r...
Ada kedai yang ada board, kata takboley buat.
Kedai yang takde board kata kena cari board yang sama model baru leh retrieve.
Pastu kan, diorang kata kalau nak retrieve gak bayar dalam 300.

Aku kan..aku sedih la..

Sebab kan.. mama kan... nak gambar-gambar tu kekal.
Nanti kan... kalau dia dah takda kan... gambar tu la jadi kenangan kita.

Aku kan...aku benci r towkey-towkey tu..

Nanti kan...bila aku dah kerja kan...Aku gi balik kat kedai tu kan..
Aku baling duit 300 kat dia kan..suh dia retrieve balik data tu tau...

Pastu kan..aku kan...aku nak print besar-besar cam billboard kat depan Maybank Bukit Bintang
Pastu kan..aku kan..nak pacak kat atas bumbung umah aku..

Pastu kan..kat situ kan..aku nak tulis kan....
ei..malu lak nak cakap...

(kan dah kata..kemalangan tu dah mengubah..Terima je la korang kalau aku berubah jadi camni...)

7 comments:

Anonymous said...

kalap,ak tau ko kuat..
ko kne tabah tau..
Allah nk uji ko..
ak tau ko mampu..
ko kne kuat...-aDiLa

bearryantoinette said...

Alaf kan, Yam kan, sedey sgt ats apa jadi kt mama.
Yam kan, rase cm x percaya.
Alaf be strong tau.
If you feel like talking, Yam ade. Umi ade. Sume ade.
Kite family Alaf.
Kitorg sume sayang Mama.
Be strong tau.

p/s : Tauke2 situ mmg cm tu. Kerek tahap mende je.

AkU said...

hmmm..aku tak mampu mengungkap kata kalap..hmm..sabar la ek~~

ily said...

ko punyer entry berbaur percakapan gay

Anonymous said...

sabar babe, we will always be here, together with you.. (ex-fizik, ida)

Myth said...

Dilla: thanx dila.. aku cuba...

Yam: Yeah... Rasa cam nak bakar je Low yat. Takpe la...maybe ada hikmah... maybe ada yang akan mendatang...whos know..

Who: xyah ckp..nk rokok

Ily: sume benda aku buat ko kata aku gay...

ex- phycisist: haha..perlu la kan state nama camtu?

AkU said...

jom2..