20091231

New year?

Ada apa dengan sambutan New Year?

Ada apa dengan azam?

Hari ni, 31 Disember..7hari lagi.

Pergi mati dengan semua sambutan itu. Persetankan segala suasana kegembiraan.

Apa yang penting, anda jadi hipokrit. Anda luahkan perasaan gembira dan tunjukkan kepada orang ramai yang anda tiada masalah. Biarkan segala masalah berada dalam hati. Biarkan hati anda menjadi busuk, bernanah asalkan orang lain merasakan anda tidak sedih dan anda tabah.

Ya..anda adalah pelakon yang hebat. Anda ada darah orang-orang seni. Anda boleh jadi hipokrit pada diri sendiri.

Teruskan usaha anda. Kekal kan sepanjang 2010.

Maaf.

Permulaan yang kurang baik kali ini.

20091230

Updating the Surgery

The surgery have a date. 7 January 2010.

But she will be admit on Tuesday. 5 January 2010.

Ill be there after Mathematical Method, on 6.30pm onwards. Lecturers, keep your ass-ignment away from me. On Wednesday, Ill be there after Atom class and yes i will take a day off on Thursday. Class? What class?

The period of surgery is unknown, last time, its been 15 hours. 15 hours of pain and heart beat of Steam train. She maybe will be hospitalized for 2 weeks.

Today is wednesday.

And I already have this symptom of stress. Headache and sleep. This is really shit. I cant really concentrate.

Counting down the moment.

20091229

3rd Tragedy in 4 years

10.32am. Isnin 28 Disember 2009.

Aku berada di dalam kelas Fizik Atom dan Molekul, Dr. Daefella. Tiba-tiba telefon bimbit aku bergetar. Mama. Aku tak membiarkannya sahaja. Insiden tragedi Dr.Daefella jatuh meja membuatkan aku lupa seketika yang mama call. Tragedi Dr. Daefella itu adalah lanjutan dari rancangan mengenakan Encik Ithnin. propaganda Pedo dan Raihan yang bengang kerana dipaksa menjadi kuli Encik Ithnin semasa cuti.

11.45am.
Kelas tamat. Aku mengmbil kesempatan untuk berbual-bual dengan coursemate. Kemudian aku call mama, bertanyakan kenapa.
"Mama kat hospital ni, nak jumpa doktor. Pagi tadi masa nak masak, kepala sakit sangat"
"Hospital mana?"
"Hospital Pakar Damansara"
"Aa..yang tempat Atuk meninggal dunia kan?" aku sedikit pelupa.
"Yup"
"Now tengah ada meeting dengan kawan pasal jadual baru yang di tukar, jap lagi I'll come"

Setahun telah berlalu. Setahun yang lalu, 9 Disember 2008. Mama disahkan menghidap Brain Tumor. Semasa di matrikulasi, mama disahkan menghidap Breast Cancer.

Aku mengimbas kembali. Sepanjang cuti yang lalu, memang aku dapat melihat perubahan yang sama sebelum mendapat brain tumor. Aku pendamkan. Aku tak nak membuat sesiapa memikirkan yang bukan-bukan. Aku bukan Doktor untuk mendiagnos masalah mama.

12.30 am.
Aku sampai di Hospital Pakar Damansara. Tingkat 1, Onkologist.
"Tadi dah cek darah, CT Scan.. Now tengah tunggu result. Doktor tengah analisis"
"Ouh..ok. Babah mana? "
"Keluar jap.."

1.05pm
"It seems like it have come back Mrs. If you can see at the scan here, the thing have grew in between this 4month and it is grew very fast. The last time you do the check up was around july right? You see, now the thing is around 3 cm. To be precise, it is 2.9 x 2.0 x 1.2 cm. I dont know how this thing can happen because from the previous surgery with Dr.Moin, it was succesful. "

"But how?"

"We really dont know how. I really surprise because its just a year. And your last check up are really close".

"What choise do we have Doctor?"

"There are two option here. Either you go another surgery or you undergo a chemotherapy which we will put a high concentrated on the spot. But however, I strongly sugest the surgery."
 
"How about chemotherapy?"

"The brain has its own self defense. It consist a liquid, or something like tissue or gel that protect the brain. We can say it is the barrier from the outside chemical. So the chemotherapy wont succes with high rate."

Kesan dari surgery dan kimo tahun lepas masih berbekas. Rambut mama tumbuh jarang-jarang. Parut itu masih kelihatan. This will be very hard for me. Sem ni aku sepatutnya mengambil banyak subjek sebab aku agak ketinggalan. Tapi, dengan masalah...

Pulang dari hospital, aku berjumpa dengan PA (Penasihat Akademi) Dr Chin. Aku menceritakan semuanya. Dia memberi cadangan untuk quit sem ini. Tapi aku tak boleh sebab aku kena amik Fizik Statistik atau aku akan buat projek semasa tahun ke-5. Dia menyarankan agar aku mengambil sedikit sahaja jam kredit.

Ini memberi impak kepada aku. Ramai yang melarang dan ramai yang menyuruh aku mengikut nasihat Dr.chin.

Adakah aku kuat untuk menghadapi semua ini?

20091225

Muse say "Our time is running out"

Holiday will be end by this weekend. Serious shit aku belum sedia untuk menjejak kaki kembali ke B021 12th Residental collage (bilik aku kat Um, sudi-sudi la datang bersama buah tangan).

Aku belum ada mood untuk kembali menjejak kaki ke Bilik Seminar Fizik A dan B, Auditarium Fizik dan Dewan Kuliah fizik. No lab dis sem how ever, That is a relieve. Dan setelah 1 sem tak jejak kaki kat Kompleks Dewan Kuliah, aku akan kembali.

Dengan kembalinya aku ke situ, post-post aku akan menjadi lebih kurang. Aku tak ada akses ke internet.. Aku ada akses, tapi takde medium ye, jangan salah faham. Dan jangan lak memandai aku mana leh pakai medium, aku muat large sahaja. Sepok pakai kaki kang.

Jujurnya..aku seperti hilang keazaman. Sem lepas umpama satu tamparan hepat, umpama tamparan Big Show ke dada. Gila pedih syial.

Dan barang semua pun aku belum sediakan lagi. Kena kembali ke Tesco untuk membeli barang keperluan.

Eh, selalu kan aku mention Tesco lately? Zionis kah aku?

Aku..malas nak balik UM.

Aku nak main lagi Ps2, main Pc, main sume benda la.

Asal Uitm 4hb baru balik? Asal UTP 23hb baru naik?

Bias ah..dah la budak fizik selalu paper last. Nyampah.

Biar la segalanya menjadi lebih baik..

20091222

I forgot to zipped my pants, so what?


Just banana..whats the big deal?

Adakah tidak zip seluar menjadi suatu isu yang besar?

I mean, bukannya sengaja nak buka zip and tayang kat bapok (bukan kepada gadis ye...haram....).
Tetapi ia adalah kesilapan teknikal dan kadang-kadang ialah Wardrobe Malfunction. Its just a stupid mistake for god sake. Im innocence..

Ye la..sometimes it happen.

Contoh kes: Abang Brad Pitt memakai seluar jeans yang bukan saiz beliau yang sesuai. Sedang dia menjalani kehidupan seharian beliau, zip seluar itu semakin menurun. Ianya berlarutan dengan kepelbagaian aksi yang dilakukan beliau di rumah bersama-sama anak angkat beliau dan kakak Angelina Jolie. (Sila bayangkan kehidupan keluarga bahagia, aktiviti parents bersama-sama anak-anak)


Sebenarnya gambar ini diambil semasa pelancaran filem Benjamin Button di Tesco Ampang walaupun di sana tiada panggung wayang.

Kemudian, akhirnya beliau ke Pasaraya Tesco Ampang untuk membeli lampin anak tanpa menyedari zip seluar beliau dah terbuka (Just imagine camner kalau cashier tu nampak..takpun gay boy floor aku yang nampak).

Adakah anda akan menuduh beliau berkelakuan sumbang di khalayak ramai?

Adakah anda akan menganggap beliau seorang yang tidak beretika, tidak sopan?

Para gadis serta golongan gay tidak akan memberi pandangan demikian. Dan sesetengah lelaki tulen juga tidak akan mempunyai anggapan buruk sedimikian.

Sekarang cuba gantikan abang Brad Pitt dengan aku.

Secara automatik anda akan mengatakan saya seorang yang tidak sopan dan tidak beretika..

Ia akan menjadi suatu isu yang besar dan mengaibkan aku sedangkan ia adalah kemalangan.

Ini adalah seperti kes bermain sofball semasa minggu peperiksaan. Ia menjadi isu yang sangat besar kepada jabatan Fizik.

Ni yang rasa nak buat plastik surgery jadi cam Brad Pitt...mesti tak jadi isu. Tak pun tukar jadi cam Mischa Barton.

Orang akan masih memanggil Misha hot walaupun dia terlupa memakai apa-apa pun. Tetapi masyarakat bias terhadap masyarakat sendiri. Kita sepatutnya saling sokong menyokong, yakni jika aku terlupa zip seluar, cakap la aku hot dengan seikhlas hati.

Dan aku akui la...selalu sangat kemalangan ni berlaku...malu gila ah. Tapi aku tak sengaja..bukannya aku sengaja tunjuk. Jangan la marah..tegur diam-diam sudeyh.

It shouldnt be an issue.

Malu I U tau.

20091221

Tesco Incident

Aku rasa nak mengarut di sini, tapi takde bahan yang boleh mebuatkan anda teruja..melainkan aku menceritakan keaiban yang aku alami semalam (20hb Dec).

Pagi itu..sedang enak aku golek-golek atas katil dengan bantal peluk..Mama call dengan suara yang marah-marah. Dia suh turun and join gotong-royong yang dianjurkan oleh Pas Cawangan Pandan..

Wattheheck? Sedang aku teruja melabuhkan punggung di sebelah Jessica Alba (ok, aku tipu. Aku tak ingat aku mimpi apa, but it was something yang susah untuk aku bangun dari tido)

3 kali mama call suh bangun..memang dia hangin gila ah..

Hasil dari gotong royong di pagi yang dingin umpama peti ais Haagen Danz atau pun aiskrim potong dan tido yang tidak efisyen, aku demam.


Lokasi kejadian: Tesco Ampang

Petangnya..mama suh aku gi Tesco gi barang dapur. Ye, saya mempunyai kelayakan untuk membeli-belah barang dapur seperti suri rumah dan berkebolehan membawa amount barang yang banyak hanya bertemankan Suzy ( Scooter saya..beliau namanya Suzy, bukan Suzian).

Dengan jaket trademark saya (kaler cokelat, brand china..kata Pedo, jaket itu menyerlahkan V-shape aku..yeke? Lantakla) dan Sammy (bukan Sami kat tokong..tetapi Mp3 aku) aku pun menjalani latihan untuk menjadi seorang suami yang mithali dan bapa yang caring.

All was clear..sampai la kat cashier. Harus dingatkan, kepala saya mantong ketika ini. Diulangi mantong.

Aku angkat barang. Aku letak atas meja cashier. Aku usha awek cashier. Aku tengok tangan dia lemah gemalai scan barang. Aku tengok harga di skrin. Aku tengok dia masukkan barang-barang dalam plastik. Sungguh lemah gemalai. Lalu, aku menghulurkan duit yang sepadan dengan nilai yang tertera pada skrin.

Aku pasang balik mp3, aku blah.

Pas 10 langkah, aku rasa tak sedap hati. Aku rasakan berbiji-biji mata memandang aku dengan perasaan berbulu. Kenapakah aku merasakan perasaan ini? Aku bukan Sully yang berbulu-bulu.


Aku bukan Sully yang berbulu-bulu
Dan aku juga bukan Sammy Vellu.


Ataupun Sammy Vellu yang membuat orang berbulu bila mendengar namanya. Ha, kan dah berbulu dah aku...ko berbulu tak?


Di saat itu aku dengar suara yang manja tetapi meloyakan memanggil" Abang ensem, abang ensem!" (sila keluarkan perkataan ensem). Aku buka earphone dan ak pandang ke kiri kanan..dan juga bawah. Aku seolah mendapat intuisi yang menyuruh aku pandang ke bawah.

Kenapa aku pandang bawah? sebab kadang-kadang zip seluar aku terbuka. Sama ada aku terlupa nak tutup atau dia akan buka dengan auto separuh jalan. Hebatkan? Rasa cam ada awek yang follow aku dan dia pasang remote kat semua zip aku..which dia leh control nak buka atau tutup zip aku. Terpulang pada budi pekerti beliau (khayal..khayal). Dan alasan aku untuk cover.."panas la, saje biar buka, biar angin masuk" (alasan ini memang benar)

Dan semasa aku melihat kebawah..baru aku sedar. Korang sedar tak masa baca kat atas tadi?

Ya..aku tertinggal barang-barang di kaunter.

Come on la..kalau tertinggal baki still dimaafkan. Tapi ni tertinggal barang kowt. Patut la ramai yang berbulu..sure bengang kat aku.

Dan rupanya suara manja tapi meloyakan yang memangil-mangil "abang, abang!" itu ialah cashier di sebelah yang mempunyai perwatakan perempuan walaupun jantina dia adalah lelaki. Aku tak bias pada golongan ini, tetapi aku fobia kerna aku menetap di 12th college, UM. Anda tau la kan apa kes di situ.

Kalap tertinggal barang di kaunter setelah membayar secara tunai. Wat can i say..

Sumpah segan gila dengan mata-mata berbulu-bulu memandang-mandang ke arah ku..

Ala...takpe...aku tengah demam..

20091218

Honey, Im Home. But My mind and hand is empty, sowie.


Balik-balik umah pas bercuti 3hari, Astro punya decoder wat hal.

Chantewq sangat-sangat.

Baru beberapa jam tak dapat menonton thru Astro, rasa tensen sangat-sangat. Aerial adal sangat tidak efisyen disini sebab reception sangat teruk. Aku tak dapat cari punca...

Tadi try troubleshooting sume, confirm TV ok, but Astro buat masalah.

Kenapa kat Um walaupun takde internet, takde tv aku tak kisah duk bilik senyap-senyap? But kat rumah baru berapa jam takde Astro, rasa suffocate sangat. Technician akan datang dalam tempoh 48jam. Argh!! Tensen!!!

Mindset manusia memang pelik.. Nanti dah elok Astro, sure rasa bersyukur sangat-sangat..HAhaha~~

20091215

Perfect Coverage

Pada suatu ketika dahulu, Noora, Farah, Fatin, Linda dan juga Ily telah terperangkap di dalam Lif Blok Bayang, Jabatan Fizik UM. Sadisnya mereka terperangkap selama sejam lebih dan mengadu kesesakan nafas.

Ironik kerana telefon bimbit mereka tidak dapat digunakan kerana tidak mendapat coverage dan mereka berada di Jabatan Fizik. Lain la kalau mereka berada dia dalam Lab Radiasi kerana Lab Radiasi telah dibina dengan lapisan Plumbum yang mampu menghalang pandangan Clark Kent dari menembusi lab itu.

Motif?

Of course la nak halang sinaran Bahan radioaktif tersebut..kalau takat nk halang pandangan Clark Kent,tak payah la buat tingkap. Dan binaan itu telah banyak menghalang gelombang-gelombang telekomunikasi dengan orang luar melainkan anda menggunakan Telekom, sebab dia pakai wayar.

Selain dari bahan binaan, terdapat juga alat yang direka untuk menghalang Gelombang ini. Sangat annoying. Sebagai contoh, di 7th collage, kat Dewan Makan. Apa motif aku pun tak tau. Tapi sangat menyusahkan.

Kenapa menyusahkan?

Sebab masakan situ tak sedap. So selalunya akan ada wakil pergi tengok dan bagi report. But masalahnya kalau line tak dapat, tak kan nak bagi report pakai burung merpati? Maskot Digi pun tak ley nak tembus.

Di dalam lif, masalah ini berlaku kerana perubahan latitud yang memeningkan receiver.

Hakikatnya, ketiadaan coverage bagi Handphone adalah bermaksud sia-sia anda membeli handphone. tetapi jangan risau. Penyelesaian tetap ada.

The Messiah is wang kertas RM2. Anda ingat kemajuan sains di negara kita ni lembap, mundur? Anda silap. Kerajaan amat prihatin kepada keperluan rakyatnya. Anda fikirkan bgaimana jika negara kita diserang oleh anasir luar dan ketika itu telefon bimbit Menteri Pertahanan berada di luar kawasan yang mendapat liputan.

Ataupun jika Orang Atas telah membunuh model Mongolia, bagaimana nak menghubungi balaci beliau kiranya dia berada di Kawasan Tinjau Ampang?

denagn mengunakan RM2 ini, masalah akan dapat diselesaikan. Kementerian Sains dan Teknologi dan Kementerian Kewangan serta Bank Negara telah membuat Perjanjian Rahsia dimana wang kertas RM2 telah diinstalkan dengan cip yang mampu menguatkan signal dari handphone anda.



Step 1: Off your handphone. (bunuh telefon bimbit anda dengan apa-apa cara sekalipun)

Step 2: Lipat dan selitkan duit itu mana-mana di bahagian bateri. Kalau nak lagi berkesan, balut bateri dengan duit itu. Ini kerana dengan lebih besar luas permukaan, ia akan menerima lebih banyak boost dan signal akan dihantar dengan lebih kuat.

Step 3: Hidupkan, revive balik telefon anda. Kiranya terdapat kod "ID.10T", maka telefon anda telah pun mengalami peningkatan dari segi signal output.


Tahniah dan sila nikmati Handphone anda yang lebih berkuasa dari mereka yang tidak membaca blog ini dan blog Skycrewz.

Hahaha~~hoi! sapa caya masa awal-awal? Cam celaka je aku kena dulu..walaupun tauimemang tujuan nak prank, tapi aku folow je sebab dia sangat ~~serius~~.

Hehe~~aku nak letak post baru yang bermakna, tapi cam xdapat kumpul fakta (ok, aku malas mencari. Ada masalah?)

Kerajaan rajin nak buat inovasi camtu? Tuih! Dah la kedekut. Makan duti rakyat lebeyh-lebeyh lak. Agak-agak la nak makan pun, tak payah banyak meraban camtu.

Cigars.Math.Sex

This is real fact.

Premis satu: Sebatang rokok akan memendekkan nyawa sebanyak 5 minit.



Premis dua: Sex akan memanjangkan umur sebanyak 10 minit



Premis tiga: Melihat payudara selama 15 minit akan memanjangkan umur sebanyak 10 minit.




Konklusi: Thou who smoker and fucker shall live forever..and watch your wife.
P/s: Ini sepatutnya dengan isteri sendiri ye, bukan dengan perempuan lain yang tidak sah dan bini orang lain. Nescaya pendek umur nanti.

20091214

Masa Itu Tuhan

Tajuk xbley blah..but thats my opnion. Objection? Gi lapor kat JAIS. Aku mana ada tauliah benda-benda ceramah ni.

Pertama kali aku membincangkan soal masa adalah semasa di zaman Matrix...di bilik Luqman (luke) serta rumate beliau, hafiz and Khidir. This is pretty nostalgic... Sebab start kat sini aku realize tentang kepentingan Ilmu. Face it, School teacher mostly teach us only what the syllabus said, not encouraging us to move forward. (aku masih bencikan cikgu biologi masa form 4)

Orang akan menyebut yang kunci untuk Time Travelling or Mengembara Masa is kita kena defeat kelajuan cahaya. Did Einstein propose this? I cant remember.

Sebelum proceed, aku nak bagitau awal-awal, aku tak sempat nak buat research yang lengkap pasal ni.. So kalau ada apa-apa hal, discus je la kat coment ye..

Mengikut Transformer Lorentz, sori, Transformasi Lorentz, semakin kita menghampiri kelajuan cahaya (299 792 458 m/s) maka masa yang dirasakan adalah semakin perlahan.

Ini bermaksud masa yang kita alami adalah semakin lambat. Sebagai contoh, kita ambil Twins Paradox.

Katakan kita ada sepasang kembar, Ekin dan Aein. Oleh kerana Mawi feymes, maka dia dan isterinya mendapat peluang untuk mencuba kenderaan yang mampu bergerak pada kelajuan yang menghampiri kelajuan cahaya (bukan mencecah kelajuan cahaya, kalau cecah lutut, akibatnya tiada lutut anda selepas itu). Maka, Mawi dan Ekin pun naik kenderaan itu. Semasa perjalanan, mereka merasakan mereka baru bersia-siar selama beberapa jam. Setelah berhenti, Ekin menghubungi Aien dan Aein memberitahu bahawa mereka telah bersiar-siar terlalu lama..bertahun-tahun baru nak call.

Boleh dikatakan Ekin mendapat kelebihan dimana dia kelihatan lagi muda dari kembarnya.

Ironik tentang Twin Paradox ialah ia mengambil berat mengenai Numberline. numberline adalah kiraan secara logik, dimana kita katakan jika kita mengambil 3langkah ke kanan, maka ia bermaksud kuita bergerak positive 3 langkah. Dan jika 4 langkah kekiri, negative 3 langkah.

Kes sebenar Twin paradox: Ekin menaiki kenderaan yang mampu bergerak pada kelajuan cahaya pergi ke Planet Nameck yang jaraknya (contoh la) 20 tahun cahaya. Kita assume dia bergerak 20tahun cahaya ke kanan. Sampai di Nameck, dia menghubungi Aien. Dan gelombang itu bergerak 20 tahun cahaya ke kiri (sebab nameck ke Bumi ). Di sini ia dikatakan gelombang itu telah mengembara kembali ke masa yang lalu. Maka, bagi Aein, setelah Ekin hilangg dari pandangan, dia mendapat panggilan dari Ekin, bagitau yang dia dah sampai.

This is the paradox, and since bila ada penyelesaian untuk paradox?

Kita abaikan kebenaran paradox.

What will happen if we achieve the speed of light?
Transformasi Lorentz menyatakan bahawa kita tidak mungkin akan mencapai kelajuan cahaya. Tak caya? cari la formula tu kat internet..then tgk camner.

Secara normalnya, apabila kita mendengar semakin cepat kita bergerak, semakin lambat masa yang kita rasakan berlalu, kita akan membayangkan yang masa akan berhenti eventually. Nonsense gak..just imagine pada masa berhenti. Masa berhenti maka masa = 0saat.

What will happen?

Kita akan bertemu dengan dua kes. Objek yang bergerak dan objek yang tidak bergerak.

kes1: Jika Objek itu bergerak,maka dia akan mengalami perubahan jarak. Formula halaju ialah jarak per masa. Maka, apabila apa-apa nombor dibahagikan dengan sifar, ia menjadi infiniti.

Aku pernah membayangkan. Kiranya ia adalah benar, maka energy di dalam satu sinaran cahaya itu bebas untuk pergi sama ada hendak berada dimana-mana lokasi asalkan ia berada dalam jaluran cahaya itu.

Kes kedua: Jika objek itu tidak bergerak, maka jarak = 0m. Di sini dpata lah disaksikan 3 kemungkinan. What is the answer of zero devide with zero? Consider three cases. Apabila nombor diatas adalah sifar,maka jawapannya adal sifar. Apabila nombur pembawah ialah sifar, maka jawapannya adalah intifada, eh, infiniti. Dan jika kita melihat kesamaan dua nombor di atas dan bawah, ia menjadi satu. Which one?

Kes bagi masa berhenti menjadi semakin xmasuk akal kadang. Belum lagi kalau nak undurkan masa. Adakah kita akan menggapai Ilmu yang menjadi rahsia penguasaan masa? Bagi aku, itu adalah sama dengan Klon. Cubaan menjadi Tuhan.

Kalau kita mengatasi kelajuan cahaya mengikut Transformasi Lorentz..kita memasuki alam Imaginary. Bukan khayalan korang ye..dunia punca kuasa negatif satu atau i.

Tak nak camtu.

Itu soal mengenai kelajuan cahaya melalui ilmu fizik.

Israk Mikhraj. Nabi Muhammad S.A.W telah menaik kenderaan yang dipanggil Buraq untuk pergi ke langit Ketujuh. Kenapa ia boleh pergi dan balik pada malam yang sama? Dan telah dikatakan bahawa Buraq itu sangat pantas. Sesetengah sumber menyifatkan ianya adalah Cahaya.

Malaikat itu adalah cahaya, di jadikan dari Nur. Aku yakin, di situ lah rahsia sebenar kelajuan cahaya. Dan Tuhan,Dia lah yang mencipta cahaya, maka Dia akan sentiasa mengatasi masa. Maka, dengan itu Dia akan kekal, tidak dilahirkan dan tidak melahirkan, Dia hanya wujud tanpa perlu apa-apa. Allahuakbar.



Annual Vacation

This Wednesday..the family annual vacation is on this wednesday. Favourite location, Sunshine Bay resort PD

The truth is, almost every year kami akan lepak di sini. Tak bosan ke?

Entah la sayang...but its okay at there. Cukup la..

Bersyukur, atleast dapat bercuti spend masa dengan Family. Rasa cukup beruntung dah.

And another trutn is, here is cheap, but comfy..

Acap Jongos sedang praktikal di PD buat masa ni..Dia akan hang gak malam-malam. Its going to be different this time, hopefully.

Well..ada lagi dua 30jam lebeyh sebelum berangkat...aku nk letak post banyak-banyak secepat mungkin.

Aku ada buat post regarding about time (MASA ye hadirin hadirat, bukan times square), but aku rasa cukup goyah nak post..kang ada lak yang belasah aku...

Jap, blog aku, suke jantung peparu ipar duai aku la nk post apa pun..

Sabar eh..aku tengah bagi pendapat yang bernas kat situ. Dan mencari maklumat yang mencukupi lagi memenuhi nafsu serakah

20091211

Revive



Ok..I can feel the ground now. Setelah diceremah oleh Nisa sampai berdarah-darah mata aku (thru SMS) and selepas aku cuci PC ni ( haha..xda kerja gi buka semua wayar dengan board,cuci bersih-bersih then pasang balik), im feeling lighter.

Dah la...Biar la pointer brapa pun..yang penting, usaha lagi masa depan

Watever dah lalu, biar la..lain la kalau ada kuasa seperti Superman atau Flashyang mampu putar sedikit masa (ya...Superman pernah memutar masa..sewaktu Faralouise, eh Lois Lane mati dan Flash sewaktu dalam Justice League)


Who is the fastest? I agree on the flash




I just...need to get back just in the old times. Where i feel very alive. Biar la apa orang nak cakap pun..yang penting fokus gila babi anjing haram dimakan dalam belajar.

babi? Hanjeng?

Ok2...anything that negative integer will be positive after it is squared, right?
ikut logik, negatif adalah sesuatu yang xbagus, sesuatu yang memudaratkan (this is Semantic methodologi, argue with me!)
hence, benda yang haram itu adalah negatif (mengikut Islam)
Maka...jika kita feed anjing dengan babi..maka dia akan jadi haram kuasa dua tak?
Jika kita bagi anak luar nikah makan duit haram, dia jadi haram kuasa dua x?

Letter to Mama and Babah


Lanjutan dari kes pointer dan result yang teruk.

My parents ask me again why do I get it sux.

I told you million times its due to my absents in class due to the toothache. I cant do anything about it.

And I feel study is really an emotional burden.

I feel very lonely.


Seriously in our family, who I can look up?
Most of the friends in Um, they had a family members that have at least the Degree. But me? Im lack of motivation.

And the family problems always make me feel like " I shouldnt be in the class. I should go work and have more money"

You guys doesnt really understand the burden. This struggling, this envy, this loneliness. Its sucks.


I know you guys work really hard for us. But try to understand. You guys wasnt really know what Im trying here dont you?

please.


20091210

Short notice


Ini aku.
Esok citer.
mood Kyuubi

I need a compass...no, a GPS!


Lebih kurang gini la aku skang pas dapat result




Semasa jumpa dr.Anis tadi..aku menanyakan jika dia ada suggestion mengenai Latihan Industri sem 3 nanti.

Jawapan tipikal lecterur UM

Myth: Dr ada suggestion mengenai hal LI? I mean kat mana yang dapat recognition yang bagus.

Dr.Anis:Apa yang kamu nak minat? Yang kamu rasa kamu nak buat tapi takde peluang.

Myth: (Omaigod,omaigod..wadehek aku nak jawap).... em..Saya tak figure lagi

Dr.Anis: kamu cari la apa yang kamu rasa kamu nak buat. But cari syarikat yang ada buat praktikal whereby awak akan belajar dengan orang yang berada di tahap lagi tinggi dari kamu. Ada student kita last year buatdengan TnB, but apa yang dia kena buat is ikut orang yang bekerja pergi betulkan line dan perkara-perkara yang teknikal. Bukan saya nak cakap yang itu tak bagus, baut kamu ada peluang. Gunakan peluang ni untuk belajar sesuatu yang baru dengan orang yang tahap lagi tinggi. Kamu boleh gak kalau nak buat dengan mana-mana lab kat sini. Walaupun macam projek, but its still consider as LI.


haiz...apa yang aku nk pilih ni...banyak gak bermain di fikiran aku...

Yang penting, kenapa aku xley nak figure lagi masa depan aku? Apa yang aku minat?

The King and Queen Aura

Gila babi panas hari ni...memang rasa terbakar gila ah..
Dah la visor patah (ayah acap jongos wat..aku xnak ayah dia ganti sebab hormat kat dia..but anak dia aku xhormat sangat, so anak dia la kena bayar...hahaha), memang makin putih la muka... Walaupun memakai cermin mata ajaib, namun aku harus ada visaor gak..

Tadi ke UM, around 11.00am. Firstly gi CITRA. Nak tanya pasal email yang dapat kat perdanamail, regarding the LI. And nisa pun nak buat Li tapi xdaftar last sem. Seb baik ada peluang lagi. Ouh..akak yang jaga kaunter sangat baik dan peramah..tapi bile officer die datang, urgh..garang gila. Nyampah ah aku.

And jumpa Muaz kat situ gak..menolong budak Mechi yang duk jauh-jauh.

Next stop, bilik dr.Anis. Kebetulan dia baru sampai depan bilik..so masuk la kami bersama2.

I assume all physicist UM knows..Dr.Anis and dr. Burhanuddin case..


And boleh plakkan Dr.Burhan tiba-tiba datang. Aku dengar je suara dia, terus aku menggelabah. Asal aku menggelabah? Aku xbuat salah apa-apa pun.

But aku rasa sangat-sangat tak selesa. Rasa macam ada pressure yang kuat meraban atas kepala. Why? aku rasa sangat-sangat tersepit. Seperti ada aura yang cam menekan.

Kalau aku kat tempat diorang..apa y6ang aku akan buat? Come on la..kat tempat kerja yang sama kowt. Kalau matang sekali pun, mereka still manusia yang punyai perasaan. Tolong la..yang artis tu semua, jangan la terimna bulat-bulat, kotak-kotak ataupun segitiga-segitiga.

And they talk.

They talk about work. About TM machine in UTM (Sowie sangat wahai lecterur-lecterur ku..aku terpaksa pasang telinga gak..nak keluar tak boleyh, so..takkan nak pasang Sammy dalam tu).

They suprise me a lot. I mean..memang nampak perbualan Collagues. Walaupun aku sedar suara Dr.Burhan ada sedikit menekan. Macam tak nak cakap, tapi terpaksa. Tone suara yang aku sendiri pernah keluarkan dahulu. Its like "I hate what u have done, but why it must end like this? I wanna change everything"

However, a separation must be face with mature-lity, rationality and dignity.

From Dr.Anis, yeah..i realize something. Ada macam tak nak cakap gak..I dont know,i cant really know.

Minta maaf sangat-sangat doc. Aku takde niat apa-apa..juz nak luahkan apa yang aku rasa.

My main point here is..I salute you guys here. You guys have the ethics, the professionalism that we need, that everyone need.

Its easy for people to say let the past be bygone. But the truth is, eventhough we start to forget the pain, the brain wont delete. They just place it aside, in an untouched folder untill one event trigger it back.

Hell..that was a scared moment.

No Motives

Nak pegi departement and jumpa Dr.Anis regarding email froam Citra in my perdanamail box

And these word playing in my head, why?

"Snuff"
Bury all your secrets in my skin
Come away with innocence, and leave me with my sins
The air around me still feels like a cage
And love is just a camouflage for what resembles rage again…

So if you love me, let me go. And run away before I know.
My heart is just too dark to care. I can't destroy what isn't there.
Deliver me into my Fate - If I'm alone I cannot hate
I don't deserve to have you…
My smile was taken long ago
If I can change I hope I never know

I still press your letters to my lips
And cherish them in parts of me that savor every kiss
I couldn't face a life without your light
But all of that was ripped apart… when you refused to fight

So save your breath, I will not hear. I think I made it very clear.
You couldn't hate enough to love. Is that supposed to be enough?
I only wish you weren't my friend. Then I could hurt you in the end.
I never claimed to be a Saint…
My own was banished long ago
It took the Death of Hope to let you go

So Break Yourself Against My Stones
And Spit Your Pity In My Soul
You Never Needed Any Help
You Sold Me Out To Save Yourself
And I Won't Listen To Your Shame
You Ran Away - You're All The Same
Angels Lie To Keep Control…
My Love Was Punished Long Ago
If You Still Care, Don't Ever Let Me Know
If you still care, don't ever let me know…


20091209

Hatred and Maria

Aku ada satu habit...whereby aku suka sangat-sangat bagi item-item yang aku miliki dengan nickname. For example, Suzy ( Suzuki VS 125) Sammy ( Samsung YP-u4) Sonia (Sony Ericson w800i)

Hatred and Maria...

Hatred was my first guitar. Gitar kapok warna biru. 15 fret. Tipikal guitar untuk yang start main. Neck besar and tebal. Body kecik. Kenapa aku bagi nama Hatred? Hahaha~~masa dulu....zaman rebelious dan segala-gala kacau bilau lagi dalam otak...nama tu cam best je. Dah la hari-hari dengar lagu metal dan lain-lain. tu yang timbul nama kasar xhengat. He is still here, in my room. But kena repair..sebab tuner kat kepala dia dah karat gila babeng and dah tercabut. Klasik gak gitar tu...aku dapat masa form 5. Around bulan 6. Chantewq la sangat kan? Orang lain dah start bertemankan buku, aku tido dengan kod-kod gitar dan notes plucking.


hatre adala seperti gitar yang berwarna biru itu ye..Maaf, aku xde foto Hatred...

Aku gunakan Hatred sehingga lamasuk Matrix. Kat situ jadi hot stuff gak la..orang datang pinjam..budak sebelah bilik blajar pakai gitar aku sampai jadi lg terer dari aku (ko memang gifted ye Zapong?) Dengan hatred gak..aku kenal ramai budak kat Matrix. Ramai pemain-pemain gitar yang sering berkumpul and bagitau lagu apa yang sesuai and senang untuk main, ajar each other. Ouh..komuniti yang berharga. Malangnya aku xingat dah mostly nama korang. Sedih ah..

Semakin aku bermain dengan Hatred..aku belajar teknik plucking. But Hatred tidak direka untuk bermain secara plucking. Neck dia terlalu lebar untuk aku,vibration dia xkuat sangat, tali dia high, and die kecik. So aku nekad beli gitar akustik..


Silap dapat gambar...Maria ada curve kat bawah neck so that leh capai fret yang lagi dalam..

Pertengahan sem 1 masa Matrix, aku usha gitar akustik. And there i saw Maria.. Gitar akustik keluaran TimTune, 22 fret, badan curvy kedalam dibawah neck, big but, long and thin neck. That just pure beauty...but malangnya tali dia still high. Argh! lantak la. Hence..aku bawak Maria ke matrix gak..

Banyak plucking aku dapat cover..woohoo..

But..why every good thing must die in early age?

First year Um. Aku ditempatkan dengan 2 orang budak kelantan. Gitar aku memang dah macam jadi komoditi budak2 kelantan yang lain. Sesuka datang amik gitar and xreti2 nk pulangkan sampai aku kena gi cari sekor2. Memang fuck up gila la.

Everyday..aku memag letak Maria bawah katil (since 7th cam sial sempit,locker kecik). One day, aku bangun, tengok Maria kat luar. kau amik...and tengok kat Head Maria retak!! Sialan!! Memang bengang gila ah time tu. Sekor-sekor xnak bertanggungjawab.

Aku takboleh nak tuduh rumate aku. Sebab since bilik tu majoriti kelantan, so kelantan-kelantan dari bilik lain datang lepak bilik aku, kelantan dari kolej lain pun datang menyemak. Bagi yang tau bilik 7th camner, korang paham lakan apa jadi kalau bilik tu masuk 8 orang, then dengan asap rokok cam babi. Walaupun aku smoker, but agak-agak la..aku smoke pun dekat tingkap. Ni tengah bilik lak tu. Pastu kipas slow. Memang kombinasi terbaik la.

Since then..aku dah jarang main gitar. Then..last sekali masa aku 2nd year la..pas Pop band, aku dah xmain gitar. Ntah la..sound Maria dah lari sebab pala dah retak then kat neck ada chipped kat tempat letak tali. Memang sound dia lari gila.

Ada sapa-sapa tau tempat leh rawat gitar x? Tolong la....

Gambar kenangan Dengan Maria ..masa di matrix, pinjam topi Santa rumate chinese ku. Ala, dah dekat Krismas pun. Apa salahnya.
See...curve kat bawah Neck

Remy pun tak sanggup nk tengok gitar aku sebab sedih sangat dah...

Aku bukan bias kat kelantan. but aku dah banyak kali kena. So,why shouldnt I be bias?
Aku masih terima..cam zaim, hana, piji...ramai lagi la. But kalau ko perangai cam cibai, memang aku cibai balik kat ko la.

Next time aku citer kan hidup aku masa 1st year.

Myth Theorem / The Personal

Aku masih dalam keadaan mentally down, kegelupuran, depression akibat result exam. Just imagine la camner orang yang putus harapan...ntah la...orang kata aku masigh ada peluang. Aku masih ada setahun setengah..But sakit hati bila mengenangkan masa yang ada. Aku bukan seperti Ragib, Mat Toi...

Saat-saat camni...aku rasa seperti nak amik YP-U4 (Mp3 aku..brand Samaung..and did i tell its touchscreen? haha~~melampau..Mp3 je kowt, bukan Mp5) and pasang kuat-kuat karok lagu dalam tu. Haha....kalau gi karok, memaang xdapat la aku jumpa lagu-lagu yang aku nak dan aku tahu. Is this is some kind of discrimination of the song's genre from the Karok Towkey? Come on kla..lagu nasyid leh plak ko letak kan?


This is my Mp3...behind there not mine...yes, its a touchscreen

Then aku teringat masa zaman sekolah menengah dulu..Masa form1 form 2 and form 3...aku terjebak dalam aktiviti jamming. Ni semua salah Amree, Pudin, Isham, mirul.. Dari diorang la aku kenal abang jaga studio..

Then masa form 3, Wan, Helmi, Omar ajak aku buat band sendiri akibat xtahan dengan Band yang lagi satu. Haha...memang rasa melayu murtad la..xley nk dengar lagu melayu. Xkenal pun lagu melayu tyme tu.

lagu-lagu yang biasa bawak...System Of a Down, Linkin Park, Limp Bizkit... It was the begginning of Nu-Metal... Lagu-lagu yang di bawak lak memang kena dengan jiwa yang rebel.. sebab tu xlekat kat lagu melayu. Semua lagu nak sedih-sedih, sayur. Kalau happy pun, sure pasal kekasih. Wadehek aku nak follow lagu-lagu camtu?







this is Omar...i dont want to show his latest pic.



This is Chak. We are 1Malaysia wat. Haha


Yeah, Chef Wan



And this is Helmi. One hell guy. serious.

Hurm..After SPM, we all split. Masing-masing bawa haluan sendiri... Ada yang bakal jadi chef (shazwan...Sumpah pas ni aku cal ko Chef Wan. Hahahaa)ada yang dah punyai band sendiri yang lagi pro (make us proud and envy Omar..guys, check out Flicked Mind in facebook) dan aku...heh...apa nak jadi dengan aku skang, aku pun xtau. Jauh sangat apa yg aku nk capai.

Makin jauh.

Masa Festival Seni 0809..untuk acara pop band..aku dijemput oleh EG untuk join pop band 5th college. Haha...masuk je la labu... So there i am as bass player.


"this is Personal" kata remy.

It was sweet...walaupun xmenang. Sebab perasaan atas stage...aku xley nak gambarkan dengan kata-kata. Its like..what if u entertain one person? Wat do u feel about it? Then this is hundreds of people were talking agbout. Umpama dalam lab Laser..whereby die magnified kan laser tu (tanya Jay, die expert dah...since anak didik prof harith).

The sound of people saying urname, cheering...that is wonderful. Ouh...sudah tentu tidak sama lansung dengan kalau anda atas stage DTC tersebut semasa peperiksaan. Lansung xsama ye adik2.

Its good to have a night with a guitar, box of ciggerete, hot nescafe and internet..

kenapa aku membebel kat sini? Pegi je la main gitar..
Ouh..kepada yang xtahu apa yang jadi pada gitar aku...tunggu post berikutnya...

20091207

Ninja Ass-ass-in

Oleh kerana trailer filem Ninja nampak teruk, aku xnak tengok ninja. Tapi bile tengok trailer Ninja Assassin...wah nampak cool gile...

Well..kejadian ku melihat citer ni pun x disengajakan..Semalam pergi Alamanda dengan Kawan-kawan Myc...At first, aku duk luar sambil baca novel..menunggu la mereka. After that, gi mkn kat Mcd and Mimie Lelabi timbul idea nak tengok lagi 1 movie. So, pergi la kami ke cinema again.. Ironik nye, Mimie lelabi xtengok sebab nk balik awal. Die balik dengan adik zakie, In. Hahaha~~Mimie, ko ada pape eh dengan In?

So decide la kami tengok Ninja Assassin.

Venue; GSC Alamanda
Time: 2005



The film, cinematagrophy,kareography the CG...there were perfect. Seriously.. Then ada teknik kamera dari 300. They were awesome..really awesome



But aku xley terima yang Ninja kalah dengan Askar. Aku xley terima ninja kena langgar dengan kereta yang orang biasa bawak. Aku xley terima ninja kena tembak dekat kaki oleh pegawai forensik dan perempuan tu selamat.

Ntah la...citer die ok on the beginning and pertengahan. But bila nak habis, dia mcm nk malukan Ninja...haiz...

Malas nk cakap benda lain...


Clive Barker's The Plague

Last Saturday...selepas tengok MySpy.. Dah sampai umah tu aku terus la buka TV. Godek2 Channel, tgk ada Movie cam menarik kat AXN. Belum start lagi, ok la...
so sementara tunggu nak start, gi la mandi dlu..

The Title: Clive Barker's The Plague
Location: Ruang tamu
Masa: 1.00am


Pelakon dia semua memang xkenal... James Van Der Beek as Tom Russel
Ivana Milicevic as Jean Raynor...dan berapa la orang lain...

The story Sinopsis:
Mengisahkan Suatu fenomena yang berlaku di mana semua kanak-kanak yang berusia 9 tahun kebawah tiba-tiba koma di seluruh dunia, dan selepas itu mana-mana anak yang baru dilahirkan juga akan terus koma. Selepas 10 tahun, mereka bangun dengan 1 misi; untuk membunuh orang-orang dewasa.

How is it? Sound simple kan? yes it does. The story are really simple.TOO SIMPLE! Emo gak kat ending...bukan cirter emo, aku yang emo.

The story was cam ni..Starting movie die tunjuk semua kanak-kanak tiba-tiba jatuh koma, lakonan para parents yang menggelupur kerisauan sangat berkesan. Kemudian, pada jam 10 pagi (diorang mula koma around pagi tu) semua kanak-kanak itu start menggelupur (literallty) dengan mulut berbuih-buih. I like to imagine the emotion of the parents. What will feel if you are arrived to the hospital,mendukung anak yang sedang koma secara tiba-tiba, and bila sampai,kau tengok bersepah lagi parents yang dukung anak yang juga tengah koma. Dan kemudian mereka tiba-tiba menggelupur umpama sawan. Memang spooky gile.

After 10tahun, semua kanak-kanak itu sedar dan mula memburu orang-orang dewasa. Kat sini agak terasa...sebab dia fokus kepada seorang single father yang menjaga anak dia dengan susah payah, Dia suapkan makanan everyday and belikan kelengkapan hospital yang mahal-mahal sebab nak jaga anak sendiri kat umah (parents lain hantar kat day-care)...but then kena bunuh dengan anak die masa dia tengah tido. Sedih gak r...

Then, rest story memang horror dengan cara-cara bunuh yang zalim. Best. but these kids,after they kill the people..they somehow absorb the soul and the thoughts of the dead.

The tip of the story, or the clue, is the confession of a Preacher yang dah bersara. Dia menulis dalam diari
"last night the children sleep me again as they sung a lullaby. I know that sound, its like the kingdom of heaven is near. Those who willing to give they soul, will free the rest from their slavery"


So, solution pada cerita is hero serahkan nyawa kepada kanak-kanak tu. Simple je. Sebab beberapa orang lain yang terpilih untuk tahu solution masalah ni, xbersedia dan takut pada mati. But the hero sebab nk selamatkan ex-wife, die rela. Itu je la...rasa cam nk bakar tv pun ada gak.

But memandangkan die punya horror best, dengan cara-cara bunuh yang best, aku xjadi la nak bakar..
ok la tengok bagi yang minat cerita horror. but kalau yang pentingkan plot citer, xpayah la...

Cerita ni mengingatkan kepada cerita "The Village of the Damned", lakonan abang Christopher Reeve..klasik

20091206

My Spy 18sx

petang kelmarin....acap jongos berjaya memujuk aku gi PC fair di kala aku sedang bad mood dan saat aku mulai demam. Pandai je die ajak aku...pastu paksa aku tengok filem My Spy. Chantewq punya perangai...tapi, dalam hidup, kite kena ada member camni. Member camni la yang kita tau xkan t6inggalkan kita sampai bile-bile. Kroni-kroni lain yang banyak membantu juga ialah Azrai Serai dan Epul Botak.



Tayangan bermula kul 10mlm

lokasi: Berjaya Times Square.

Agak berdebar-debar menantikan filem bermula (walaupun sampai TS tepat kul 10 n masuk panggung 10.10mlm, tapi xstart lagi wayang) kerana arahan Afdlin Shauki. Siapa xkenal Afdlin..

Namun begitu...setelah menonton sehingga habis...ada sedikit dukacita.

  • Jalan cerita kurang berkembang
  • Lawak terlalu depending pada lucah (gay, peremuan, etc2) Cuba menjadi sinikal tapi agak keterlaluan. Walaupun sudah di kel;askan 13pg, still rasa xpatut. It should be 18sx.
  • Grafik. KRU have improve but still sucks. Try more guys.

Oh ya...visual terpadam selama 5minit semasa menonton..bangangt punya GSC!!

Im Sorry abg afdlin...i cant enjoy too much this Film. I noe u direct it..and i really respect u. But This film quite dissapoint me. Huhu.



Lipas and kucing Menopous

Overall, ill give 3 star for this film, out of 5.

The main attractive is Hannah Tan..waaa...lama xnampak die...



She shouldnt be exist!!!


The Taiwanese twin and Afdlin. Which part is they are twin? Atleast put something that have equality on their face...



Datuk O











Bak kata Mat bond

" Jadi spy apenye, kang bersepai aku"

Gitu la boleh dikatakan....agak bersepai la..


P/s: Acap jongos!!!! Dah la pau rokok aku. Tu aku xkisah. Tapi aku kisah sebab ko buang abu rokok kat tgn aku, kat kasut aku!! Pastu cucuh rokok kat lengan aku masa aku bawak scoot. Aku tau ko xsengaja..tapi ini semua hutang Akhirat! Tuhan Menjadi Saksi!!

20091205

Hello, Im Johhny Cash

Last night....I have a chance to watch a movie call "Walk The Line"

Teaser Johnny Cash's movie

The movie was quite slow...but still interesting.
Joaquin Pheonix, Reese Witherspoon....dan ramai lagi pelakon yang ak xkenal...hehehe

The story is about the life of Johnny Cash dari dia kecik, sehingga la dia sampai ke konsert di Folsom Prison.

Semasa die kecik...abang Ray Cash dia kemalangan dengan gergaji meja sehingga badan dia hampir terputus dua. Waktu tu John di suruh sendiri oleh abang dia supaya gi memancing, rather than teman Ray buat kerja. Kejadian tu memeberi impak besar terhadap John whereby Ray is a very reliable person for the family. ray banyak membantu family mereka dalam kerja-kerja seharian and mencari duit tambahan since they were a big family. Ayah mereka xboleh terima yang Ray mati. Dia keep on blaming john sampai la John besar.

Just imagine for a second there..what would a person will be when he has grown, blaming for the fault he didnt do?

As John grows, he join the Air force and married with Vivian. Tetapi, kemudian dia berhenti dengan pangkat Sarjan. Dan pada masa itu, dia mula melalui saat sukar. Waktu itu dia sudah mula berminat menjadi penyanyi...dan disini aku sedikit confius...adakah dia menjadi artis sebab nak bagi kesenangan kepada family atau jadi artis sebabkn minat?

Which ever the reason pun...seriously suara dia, melodi dia...Aku xmampu nak describe. He shown the symbol of sexy as Justin does (im not a fucking gay). He was a pioneer of the rockabilly, rock n' roll. Seriously, try to listen to his sound..

Beside that, pada masa ujibakat, he came up with black Shirt. During that time, black was a taboo yang hanya khusus untukpengkebumian. But, disebabkan dia miskin, and that was the only fine shirt he have, he create another phenomenon in black.

Thats an attitude in black. With oily hair..why the time move and remove this?


The rest of the story was like typicall la sebab bergelumang dengan dadah, arak n sex. What do u expect in that era? It was a necessary dear. So..malas nk citer. Yang penting, Johnny Cash insaf....


Macam xbiasa buat kan? Hahahaha~~



Seriously, his trademark "Hello, Im Johhny Cash" sambil gitar letak kat belakang.


Next icon yang selalu ikut Johnny Cash masa tour is Jerry Lee Lewis. He is another Icon. Memang la xpernah lagi tengok die live camne but in the movie, they descripe him like WHOA. His style was electrifying. Should see him with the piano. Never see someone play that way. And his song was catchy.


Jerry Lee Lewis





He is...i cant say what type is he but his style was very psychedelic, delifrance, escargo dan lain-lain. Personally aku rasa music die lagi best dari Johnny, but suara dia pada kurang sedikit. And Johhny, kekuatan dia pada suara die. Bak kata June Carter

"How did you make that tune? That tune so sharp, so deep..."

Oldies? Am i oldies? It doesnt matter... Seriously aku nk kembali ke zaman 50's and tengok balik scene music zaman tu. It was something revolutianary, the pioneer, the start for the Modern music. Dari zaman dimana semua penduduk amerika adalah orang kuat Christian, berubah kepada zaman Rock n' Roll. They were the Avantgarde.

20091204

The Beast And The Harlot

video


This shining city built of gold, a far cry from innocence
There's more than meets the eye round here
Look to the waters of the deep
A city of evil

There sat a seven-headed beast, ten horns raised from his head
A symbolic woman sits on his throne
But hatred strips her and leaves her naked
The Beast and the Harlot
She's a dwelling place for demons
She's a cage for every unclean spirit
Every filthy bird and makes us drink
The poisoned wine to fornicating with our kings
Fallen now is Babylon the Great

The city dressed in jewels and gold, fine linen, Myrrh and pearls
Her plagues will come all at once as mourners watch her burn
Destroyed in an hour

Merchants and captains of the world, sailors, navigators too
Will weep and mourn this loss with her sins piled to the sky
The Beast and the Harlot

She's a dwelling place for demons
She's a cage for every unclean spirit
every filthy bird and makes us drink
The poisoned wine to fornicating with our kings
Fallen now is Babylon the Great

The day has come for all us sinners
If your not a servant you'll be struck to the ground
Flee the burning, greedy city
Looking back on her to see there's nothing around
I don't believe in fairy tales and no one wants to go to Hell
You made the wrong decision and it's easy to see
Now if you wanna serve above or be a king below with us
Your welcome to the city where your future is set forever

She's a dwelling place for demons
She's a cage for every unclean spirit
Every filthy bird and makes us drink
The poisoned wine to fornicating with our kings
Fallen now is Babylon the Great

She's a dwelling place for demons
She's a cage for every unclean spirit
Every filthy bird and makes us drink
The poisoned wine to fornicating with our kings
Fallen now is Babylon the Great


Harlot...atau dalam Bible ada disebut sebagai Whore of Babylon. Dia merujuk kepada golongan Anti-christ....ala2 awek black metal r ni.

Di sini aku xde niat pun nak pesong akidah ke apa... Bagi aku, lagu ni menarik. Cam nak ajak gi perang pun ada gak.

Ntah la...lirik die memang menarik.

Sejarah ni lebih berasal pada babylon...

Ouh ya...kebetulan lately aku main Prince f Persia. Banyak la pasal babylon gak. Dan sangat2 xsabar tunggu filem Prince Of Persia.

Dijangka keluar May 2010. Woohooo,....

Berbalik pada lagu...aaa...korang dengar la dlu....

Aku sangat addictive pada phrase
"Merchants and captains of the world, sailors, navigators too"
Ntah la kenapa...





Fry me up

Eh, dah Jumaat?

damn...cepatnya masa berlalu..

balik Solat jumaat aku cari idea la nk post pe.

hahaha~~~

Memang xdapat la nk tengok aku gi Jumaat pakai camni...hahahaha~~

20091203

Something make Me smile last night

HAHAHAHA~~~

Asal die x masukkan sekali dengan kaki die?
Haish...macam2.

Aku tunjuk kat ily, marah gile die. Kata die, lelaki ni nafsu kuda. Gila nafsu sampai nk masukkan sekali die punya 'buah zakar'.

Adakah memang nafsu die nafsu kuda atau die memang xtahu mngenai sex? Yakni pada pemahamannya, masuk semua. But Honestly la...kalau jumpa orang yang naif pasal sex...memang salute gile r...suci tul.

...sebagai lelaki, adalah tanggungjawab kita untuk tahu kaedah-kaedah dan adab-adab masa berjimak. Ye la...xkan la nk suh bakal bini belajar then suh die buat kat si suami. Gile dayus namanya tu. Bagi aku..memang tugas lelaki sepatutnya camtu...





Gambar metro ---> kredit to AlienGuise