20091118

Between Manchester and Chealsea, lies Malay



Masa study week, aku gi blajar kat Mcd Bangsar (tabii yang diperkenalkan kepada aku oleh Physicist 0708 masa aku 2nd year, tengok-tengok,ketagih pula...fakap kata ely). Dan seperti biasa,ahli-ahli blajar yang setia bersama-sama aku, Pedo and Mooke. Kami sampai sekitar jam 2200 (pedo tak sabar-sabar nak cop tempat, nak tempat yang terbaik untuk tv skrin di situ), kerana malam itu terdapat perlawanan bola diantara MU dan chealsea (kalau aku silap bg nama team pun, ada aku kesah?). dan pedo salah waktu..hahaha~~ Match hanya bermula sekitar 2345.


So...study ler sambil menunggu dan tgk apa-apa yang patut di sekeliling (realiti, lelaki suke tengok Perempuan yang indah dipandang, termasuk MILF). Around 30 minit sebelum match, datang sebuah keluarga yang mempunyai dua orang anak perempuan, berusia sekitar 5tahun dan 3tahun. Mungkin anak-anak lapar dan jarang berpeluang meluangkan masa bersama Parents. Kemudian, datang seangkatan mat rempit, duduk di meja sebelah. Time ni memang bercakap agak kuat, but biar lah,belum tahap sial.

Oh, nampak Lokman bersama-sama kawan-kawan di smoking area..gi tegur n borak sambil betemankan LM merah.

And then, the awaited game start.

So with the fucking noise from the bitches and motherfucker.

Budak-budak rempit, what can we expect bile dah berkumpul ramai-ramai? Mula la nak tunjuk hebat, tunjuk suara siapa paling kuat. Dan pastu,kawan dia datang, bawak awek. Pergh,awek lawa,gi sana study sebab nak teman bf. Sumpah kau lelaki jongos.

Bunyi-bunyi sialan itu berterusan

"Bodohnya punya reff, puki betol ah"

"Apahal bangang sangat pass bola kat sana?"

Dan pelbagai lagi ayat-ayat tipikal oleh peminat bola yang fikir mereka adalah lebih baik dari mereka yang di atas padang. Seriously, if you are much better, why dont you get your fucking ass and show the nation, fuckface.

Selain itu, booker pun ada, hanya di kalangan mereka sahaja la.Yang bertaruh, seolah-olah bangga dengan nilai yang diletak, tak tahu sama ada memang sangat yakin pada team pilihan, atau pun itu duit haram, atau pun mereka memang berduit walaupun rupa sangat sengkek.


Seriously, sangat memedihkan mata,telinga, semua organ-organ. Kalau orang afrika ke, Englanders yang berfahaman Hooligan, boleh la dimaafkan dan pandang sebelah mata sebab memang diorang ni buta adab. But ni MELAYU, ulang suaraMELAYU. Bangsa aku, bangsa kau, kau buat buruk, aku kena pandang buruk gak. Macam la xda bangsa lain kat situ. But komen diorang propper je. Xdela nak bagitau kat satu bangsar pendapat sendiri.

Respect other viewer, Enjoy the Match And celebrate in the name of the game.

Kemuncak bila dah confirm MU kalah. Memang dah xlayak dipanggil manusia. Even sampah pun bleh recycle,in dah lagi bawah dari sampah. Kalau korang ada..korang paham la maksud aku.

Itu satu hal. Ingat tadi aku ad mention bout 1 family ni? yezza...bukan anak dia yang nak makan. Bapak dia nak tengok bola rupanya.

"Bang! Lu ada akal x? Anak lu tu umur brapa? Skang jam kul Brapa? Lu xkesian ke ka anak-anak lu? diorang kecik lagi. Skang masa untuk diorang tido. Yang lu nak tengok bola,lu xley datang sorang-sorang ke? apa kes lu bawak anak bini sekali. Bukannya diorang paham pun apa yang diorang tengok"

Kesian aku tengok anak-anak die cam takut dengan binatang-binatang yang ada kat sebelah kiteorang tu. Dah tu, budak-budak tu bosan, sampai golek-golek kat lantai, gigit tiang HousePlay kat situ.

"Hoi! Yang maknya xreti nak jaga anak ke? Buat anak pandai. Ni dari tadi melayan laki yang tengah khusyuk tengok bola"

What is wrong with society today?

Aku memang jarang keluar tengok Bola (aku adalah lelaki yang memang xminat tengok bola, aku xrasa itu adalah sesuatu yang harus dimalukan)..kalau kena paksa gi pun, kat mamak je. Kat situ fiil orang-orang adalah walaupun bising, but x sekurang ajar orang-orang di Mcd.

Ni just apa yang aku lihat..

6 comments:

Neko D. 13 said...

syg! ;p

Myth said...

gile pe....

RyuJi SaTo said...

hahaha...ko kenal x neko nie spe???
pergh...cinta dah berputik antara niko n therm nie...hahaha

Myth said...

asal lak aku xkenal wanita kucing ni...

Neko D. 13 said...

hampes korg. mule la nk ngutuk aku. xboleh jadik. aku kene cari geng!

Myth said...

mane ade kutukko syg...
syg bukan wanita kucen ke?