20100519

She wears Nike or Prada? And issues might relate.

Aku terasa nak mengomen berita pasal seorang perempuan yang dicekup oleh JAKIM baru-baru ni. Yang berjaya larikan diri dari ditahan, curi kereta pegawai, then kena tangkap balik. Tak jelas? Refresh here.

Dia tak berlari sebegini, dia naik kereta baru.


Dont you feel excited? Bak kata Obefiend la, perempuan camni agressif bila atas katil. I dont argue with it. I noe the truth. Haha.

What can we see here? perempuan sekarang semakin mewarisi trait yang dominan? Mereka jadi lebih berani, tahu apa yang mereka mahukan? Yup, yang itu aku setuju. Kalau tak, masakan mereka semakin agresif mendahului kaum Adam?

Mungkinkah kalau dia berjaya berlari, dia akan berlari hingga begini? Aku patut letak gambar forest Gump. Damn.


Seperti yang kita tau,dia sanggup panjat ke atas syiling dan lari keluar. Hebat. Pengaruh media? Mungkin. Basic instinct? Ofcoz. Sebegitu dia terdesak. And hebat sebab dia boleh loloskan diri bila ada kat atas syiling. Boleh kata, dia tahu selok belok dalam bangunan tu.



Kemudian dia mengambil kenderaan salah seorang pegawai. Siap ada kunci di dalam itu. Malangnya, dia tertangkap ketika mencuci kenderaan tersebut.

I think this is the most interesting part. Why the hell she clean it up?

Atau kempunan tak dapat joint event ni? Wonder when will be the next chance. Come on la...Malaysia Boleh


Adakah pihak polis akan mengambil sebarang cap jari yang melekat, rambut-rambut dia yang gugur sebab guna syampoo tak betul?

Mungkin kah pihak polis akan buat begitu? Tidak. Ini bukan kes profil tinggi seperti kereta timbalan ketua polis Selangor. Ini bukan kes profil tinggi seperti Altantuya.

Perkara ni masih menjadi tanda tanya kepada aku..She have a very good chance, a second chance i'd say but why she waste it?

Adakah sememangnya dia berkomplot dengan Abang pegawai tersebut?

"Bang, kasi la saya lepas bang. Saya tadi tak sempat nak buat pape pun, comolot-comolot je"
"Laa...camtu ke? Awat hang tak bagitau awal-awal.. Meh amik keter abang, then bawak la laki ang tu gi mane-mane ang nak. Tapi lepas tu ang kasi la cuci keter aku bersih-bersih...bagi dia mandi wajib sekali. Pastu ang contact aku..aku amik keter"
"Ok abang ensem..tima kasih abang ensem. Nak kuar ikut mana ni?"
"Ang pikiaq la sendiri..aku dah bagi keter, ang nak lebih lak"

Mungkin? Or similarly? Or approximately?

But until now, macam takde update. Why? Sama seperti kes Benjy yang ditahan polis sebab ganja. Bagaimana dia boleh terlepas dengan begitu mudah? Kenapa Benjy seperti tidak boleh dilepaskan? Banyak khabar angin yang aku dengar. Antaranya sebab perempuan itu adalah seorang keturunan VIP. Bukan orang biasa bagitau beb. Polis sendiri kot.

Aku percayakan dia walaupun dia buat muka camni kat aku, lagi.


So, mana pasangan lelaki perempuan yang agresif itu? Maaf kalau sumber aku tak lengkap. Aku tak ingat paper aritu citer camne. Tapi kalau tak silap aku, dia tak mention bout the guy.



2 comments:

hellioz said...

teori aku?

ini adalah silap mata
gyahahahah~

Myth said...

Haha~~ Aku rasa the only silap mata is pegawai tu memang hari malang dia la tibe2 mata dia leh silap2.

"eh ahmad, mata aku lain macam la..."
"ler...yang ko tersilap pakai mata si ali buat apa.. Pi minta tukar balik"