20101008

Singing in the wind

Korang seorang penunggang motor? 


Apa yang korang buat masa menunggang? Sure bosan yang amat kan?Kalau bawak awek kat belakang pun, dengan dia peluk kuat-kuat sampai angin pun takleh nak lepas masuk, apa ada? Nak berborak susah sebab angin and halaju motor menyebabkan suara merdu persik awek lu jadi cam suara nobita kerana fenomena redshift.


Nak isap rokok pun susah, sebab rokok cepat habis then kalau motor clutch, boleh barai tengah jalan. Scoot leh bersepah sambil jilat tar jalan raya. Nak-nak pulak rokok dah naik harga. Kimmak tul kan? Kan?


Tapi..nasib baik la manusia dah ciptakan MP3. Kalau aku jumpa la Kane Kramer, aku salam cium -cium tangan dia. Tu belum lagi kalau jumpa abang Akio Morita, cium kaki ah dia. Kalau takde diorang ni, ramai penunggang motor dah mati keras bila menunggang.


Terima kasih kepada Sony kerana membuat silap dengan memberi adik saya dengan Mp3 nwz-w252 (MP3 love bak kata Asyraf Aziz) percuma yang berharga Rm299. Maka, MP3 itu sekarang jatuh ke tangan saya since masing-masing dah ada MP3 dan MP4 masing-masing.


MP3 love!


Camni r lebih kurang aku bila bawak scoot. Cuma aku hodoh banyak dari dia.





Puas hati dengan clarity sound. bass pun ok, bukan heavy macam clubbing. Kalau dengar lagu jazz memang masyuk. Walaupun feature banyak yang takde sebab di-minimize kan untu dengar lagu dalam bentul digital sahaja, no recording radio what so ever, but praktikal sebab takde wayar-wayar yang menjerut.


Tambah pulak MP3 lama leh kata nazak sebab batt tak tahan lama, skrin dah macam black hole. Terpaksa la aku lantik yang lama jadi pendrive sahaja. Sedihkan? Nostalgia beb pakai 2tahun. Sebelum ni dia la nyawa, dia la badan. boleh demam bila dia takda.


Bini ku yang dah menopouse



Nampak tak macam mana dari topik motor kita beralih ke MP3?








The problem now is..aku suka karok. Nak buat camne, habit dari dari lahir lagi. Keluar-keluar dari perut mak aku je, aku dah buat konsert solo pertama. Audience yang ada mak aku dengan doktor and nurse ar... konsert solo kena la buat private-private. Special kowt. Nanti kalau bini aku dah nak bersalin, aku siap-siap dengan handycam and recorder. Anak buat konsert solo pertama beb, mana gua nak lepaskan. Konsert Paramore leh r aku ignore.


Habit karok tu terbawa-bawa ke atas motor. Seronok kot nyanyi atas motor. Ingat dalam keter je leh karok? Fine r, aku takde keter, so tak leh r nak lagak-lagak sikit kan? Takpe-takpe, tunggu r aku dah ada keter nanti. 


Kenapa karok atas motor boleh jadi satu masalah?



  1. Orang sekeliling pandang semacam bila orang atas motor bercakap sorang-sorang. Kalau kereta, takpe, sebab dia mungkin pakai handsfree. Tapi atas motor handsfrree amendanya?
  2. Bila karok, mulut sure ada nganga nak follow gaya Jac. tak kisah la motor ada vixor ke tak, habuk and kuman serta azzap kenderaan lain memang akan jadi santapan istimewa r. Tu yang kadang-kadang yang bawak motor ni bijak lain sikit. Tak caya? Tengok Ragib and Mat Toi.
  3. Dah nama mulut nganga, ada lagi satu elemen akan masuk. Angin. Tujahan angin yang datang dari luar akan mempunyai daya yang cukup untuk mengatasi pressure perut lalu menyebabkan perut masuk angin. Best beb. Angin masak lemak manis.
Now perut maskin senang masuk angin sebab makan dah tak menentu,asap rokok berlebihan, selalu atas scoot sebab pergi UM, IJN, belum kira lagi kalau nak kena settle bil dan beli barang. Bosan and penat. So rokok dan MP3 la yang jadi peneman setia aku sekarang. 

But with every good things, come with the badass.

Pesanan penaja: Jangan la karok atas motor. Sakit syial bila perut masuk angin. Cam nak pecah rasa.

6 comments:

AlexiaAqram said...

kau mengingatkan ipod gua yang dah jahanam. cis.

Myth said...

haha..beli baru sudaeyh...

l0veyd0veyd00 said...

Ingatkan aku je karok atas moto...rupa2nya ko pun sama. Aku pakai lagu2 dari hp aku je... tp sony jugak lah :P Perjalanan yang jauh tak terasa... mcm main game pun ada..wkwkwk

Thanks lawat blog aku... aku pun malam ni terpaksa berdiet xmakan sebab ingat td nak pau ikan bilis yg mak aku goreng utk srpn nasi lemak sok :( Pastu mak aku suh goreng sdiri :( malas nye..aku lebih rela berlapar :(

ciK giNcu said...

dah follow. to baca nanti2 lah. hee

Myth said...

miss lovey: Trimas gak sebab sudi ke blog saya yang tak seberapa ni. Hahaha...tapi aku rasa cam susah gila nak mencari orang yang karok atas motor. And sumpah bila tengok ada orang karok atas motor nampak pelik.

Haha~~aku nak je imagine tgh men Burnout, tapi kang masalahnya nyawa xleh nak topup.

Ler...sanggup ko tak makan... giler berat bontot ko..

Myth said...

Hana: Ah ye, memang berjanggut awak. Berjanggut sampai ke pusat