20100927

Hey doc! What's Your condition?



Hari ni aku bangun dengan penuh semangat walaupun ngantuk gila sebab semalam tengok "Into the Universe With Stephan Hawking". Bukan la semangat sebab bapak aku nak operation, tapi nak tak nak, ada banyak tangungjawab menanti, dan aku kena positive. Kalau tak, kang bersepah tepi jalan terlanggar side mirror.

Aku turun je bawah lepas siap2 pakai baju semua, tengok mma ada kat bawah. Aik, kata kerja dulu baru gi ofis? So, found out yang rupanya surgery operation kena postpone hari khamis ni kul 7.30am.

Apahal?

"Maaf incik, pakar bedah yang patut bedah Incik hari ini demam. Kita postponed hari khamis ni kul 7.30 pagi ye"

Aku paham doctor ni juga manusia....diorang pun leh sakit gak. Mana ada manusia yang imun perfek...
Cuma mungkin kita perlu ada polisi something, dont we?

Cuba imagine kat tempat aku. Mindset dah baik punya, dah siap bagi-bagi wasiat, kira pertemuan yang penuh emosi. Cuma tak nangis guling-guling. kang ada yang kena defibrillator walaupun tak pengsan lagi.

So, aku terlepas kelas solid, tapi sempat pergi biofizik. Mechanic? Sori la Dr. Malik, gua penat r hari ni scooter-thon 1 KL. Pastu lak hujan petang.

Sekian~~

p/s: Oh ya, operation tu ada 3 prosedur. Jangan tanya aku ape benda alah tu. Then, the main thing is to change the valve with something like fibre glass. Cool eh? tapi Dr.ZulHazrin mamac terkejut gila bila aku cakap. And dia cakap jangan datang kelas hari Rabu ni. Amacam? Best tak lecturer camni? haha

3 comments:

sandysasaki said...

aha.
terbaik ini doc demam.
smoge sumenye selamat khamis nnt.

sandysasaki said...

aha.
terbaik ini doc demam.
smoge sumenye selamat khamis nnt.

Myth said...

huhu...thanx sis.

Harap2 doc dah sembuh r. jangan berjangkit dah