20100614

The Vanquisher -and event of yesterday.

Semalam ada perjumpaan MYC. 

Natijah utama adalah untuk membawa Zulhelmi yang datang dari Penang untuk berjalan-jalan cari gaduh.

Memang gaduh pun semalam.

Segalanya adalah sebab sebuah movie thailand
"The Vanquisher"

Well, asalnya nak tengok Lagenda Budak Sakai Setan, tapi timbul beberapa masalah. Harus aku ceritakan permasalahan ini supaya aku tidak lagi dicaci, dihina, dan diperkosa dan pelbagai lagi jenayah yang elibatkan maruah aku ini.

Mak suci lagi nokk~~

Ok, awalnya nak tengok Lagenda Budak Sakai Setan pada jam 5, malangnya setelah beratur panjang dan hanya beberapa giliran lagi, Aust panggil, kata kena tukar movie lain.

Puncanya ialah MIMIE saya ulang sekali lagi ye,MIMIE,
baru keluar dari rumah beliau pada jam 4 Petang, dan tak dapat sampai pada jam 5 petang. Kemudian, musyawarah pendel diadakan tanpa WHO dan ZARUL yang pergi merokok tanpa mengajak saya.
The ingat nak amik Lagenda Badak Budak Setan pada 7.20 petang namun akan menimbulkan masalah berganda-ganda kepada Zul. The only movie yang available in period was the Vanquisher.

Sebelum itu aku dah cakap, Jom pi karok.
Tapi Who tak nak. Ini adalah kerana pengalaman pahitnya bersama-sama kami ketika karok suatu ketika dahulu.

Ok, cerita  The Vanquisher sangat bosan. 

Pelakon dia sama cam Barbie Doll. Cantik tapi keras.Hot syial.

Yang lelaki lagi la..badan mantap,gaya memang diutamakan berbanding dialog. Walaupun gaya tak kena.

Belum tambah lagi perubahan emosi drastik dari Jahat Iblis kepada Baik Jibril.

Macam-macam adegan yang tak masuk akal.

Walaupun cerita tu dekat 2jam, diingatkan bahawa style slow motion banyak digunakan. Senang citer, 30 min dibazirkan untuk slow-mo.
SINOPSIS

Beberapa mat saleh yang poyo dan seorang awek thailand yang kaku telah diserapkan kedalam Unit khas CIA..THE VANQUISHER (apa motif nama haku pun tataw). Then, mereka ini telah diarahkan menyerang Selatan Thai kerana CIA kata situ aktiviti pengganas global. Mereka menyasarkan umat ISLAM di Pattani

(time ni who dah buat shilanat,banyak sound efek keluar dari mulut dia)

Namun begitu, awek thai dan beberapa orang yang tibe-tibe wujud dalam The Vanquisher telah dikhianati oleh Claire, ketua The Vanquisher merangkap Balaci Ketua CIA. Namun awek thai yang berbadan gebu dan bermisai comel itu selamat.

The Vanquisher telah pun dikuburkan (reason diorang kena khianat tak jelas lansung). 

Kemudian, ia memaparkan sisi dari umat islam yang dikatakan pengganas. Setelah cerita dikembangkan lagi, rupanya CIA yang merancang letupan semua benda alah tu. Namun begitu, militan ISLAM tetap tewas dan Awek thai mendapat pujian.


Turut perlu diberi perhatian, filem ni sangat la fanatik pada Maria Ozawa orang jepun sebab lawan je sure ada Katana. Aksi Ninja juga ada...walaupun dengan kebolehan tahan dari mati selepas di tikam di leher, mampu melompat vertically 10m, slide bawah meja gaya ala-ala Aerosmith sambil mengunakan momentum badan untuk memotong meja seperti mentega, namun tetap kalah pada awek badan mantap.Kesimpulan


Tapi kesimpulan yang ingin diberikan adalah menarik bagi aku.   1. Keganasan di Selatan Thailand tidak wujud sama sekali, cuma penduduk ISLAM yang minoriti yang inginkan kebebasan jika pemerintah sudah tidak mengambil berat tentang mereka.
  2. Keganasan yang wujud didunia yang menggunakan ISLAM sebagai medium adalah kerja dalam dari CIA sendiri bagi meluaskan jajahan.
Walaupun cerita cam gampang, tapi kalau WHO boleh dok diam and tengok dengan hati, banyak yang dia leh nampak. Tak caya tanya Aust. Bukan tengok boops je...

No comments: